יהלומים ואוצרות מלוכה

בני מלוכה, מטבעם, רגילים לחיי עושר ופאר. משכך, הם לא קונים יהלומים רק כדי להשוויץ ולהתהדר בהם, על אף שזה חלק מהעניין כי הם רוצים להראות את עושרם, גם בפני בני מלוכה אחרים בפרט וגם בפני העולם כולו. דבר זה נתפס כמה שמבסס את מעמדם הכלכלי והחברתי. הם גם קונים יהלומים כי לכך הם רגילים כי כך הם חיו כל חייהם. כשבן מלוכה הולך לרכוש טבעת אירוסין, מכלול השיקולים שלו- החל מהכלכלי וכלה ב"מה תגיד הארוסה ומה יגידו המשפחה והחברים"- הוא שונה לחלוטין מזה שאינו בן מלוכה. נסקור מספר אוצרות מלוכה שדורגו כמלכותיים ביותר.

הכתר הקיסרי הגדול של האימפריה הרוסית

במקום הראשון נמצא הכתר קיסרי גדול של האימפריה הרוסית. זהו הסמל לכוחה של האימפריה הרוסית והמלכים בה. מעוטר מחלצות כסף, 4,936 יהלומים במשקל של 2,858 קראט, 75 יחידות של פנינים גדולות שמשקלן 763 קראט, יש בו מינרלים נדירים ספינל האדום הבהיר האצילי במשקל של 398.72 קראט. הכתר הקיסרי הגדול מכסה את כל הראש בחבישתו, את שתי ההמיספרות (שני הצדדים של המוח האנושי) ומסמל את החיבור בין המזרח למערב באימפריה הרוסית.


כתר המדינה האימפריאלית

במקום השני נמצא כתר המדינה האימפריאלית המפורסם בעולם.

פריט זה אינו שייך למלכת בריטניה באופן אישי ולמדינה. הכתר הוכן בהתאם לכתר של סנט אדוארדס. יש בו ארבעה צלבים לסירוגין, הכתר מצופה ב-2,868 יהלומים, 273 פנינים, 17 ספירים, 11 אמרלדים ו-5 אבני אודם.

הכתר של קרל הגדול

במקום השלישי נמצא הכתר של קרל הגדול.

כתר זה שונה מכתרים מפורסמים אחרים- בסיסו בצורת תמניון של צלחות זהב שעשויות מתכשיטים באיכות גבוהה של זהב. בצד הקדמי שלו, הכתר מעוטר ב-144 אבנים יקרות ופנינים. הן ממוקמות במסגרת ללא הקיר האחורי של הכתר על מנת ליצור זוהר מבפנים.

לסיכום, זה אולי יתפרש בצורה שאינה אינטואיטיבית, אך ליהלומים יש תפקיד מרכזי בהגדרת מעמדם של בני מלוכה. באופן אוטומטי חושבים על מעמדם הכלכלי, שהרי המשוואה היא פשוטה ומי שיכול להרשות לעצמו לקנות יהלומי יקרים יותר, מתפרש שהוא עשיר יותר, אך ישנה השפעה גם על מעמדם הפוליטי במדינה בה הם חיים. יהלומים של בני מלוכה משדרים עושר מופלג, וכמו בכל חברה בימינו, עושה מתרגם לכוח בחברה, לא מבחינה חברתית אלא גם מבחינה פוליטית ומדינית.

כל הזכויות שמורות © Diamond Factory 2006-2024